"Herinneringen aan DIEMEN" Doe mee!

 Wat zijn uw herinneringen aan Diemen? Aan uw kinderjaren, schooltijd, werk en gezin? Aan de oorlog, de wederopbouw, de jaren ’60, ’70, ’80 en daarna? Voor het maken van het boek ‘Herinneringen aan Diemen’ zijn wij op zoek naar Diemenaren die hun herinneringen en verhalen willen delen. Een boek over opgroeien, wonen, werken, leven en liefhebben in Diemen. Doe mee! Klik voor meer informatie: http://mijnbiografieboek.nl/herinneringen-aan-diemen.html​

Boekpresentatie  Frans vAN der Beek

We gingen naar oud Veronica radio-DJ Frans van der Beek om zijn levensverhaal aan te bieden. 

Sporen van het verleden - deel 2

René Snoek vertelt een fascinerende anekdote over zijn speurtocht naar een periode uit de jeugd van zijn grootvader.​

Sporen van het verleden - deel 1 - Mijn Biografie Boek

Sporen van het verleden - deel1

Nu mijn ouders er niet meer zijn heb ik nog zoveel vragen over de brieven die ze elkaar tijdens de oorlog schreven. Helaas zal ik er nooit meer antwoorden op krijgen. Dat gegeven was mijn grootste motivatie om 'Mijn biografie boek' op te zetten.​

"IK BEN VERRUKT !"

We gingen naar Makkum om Pieter Tichelaar zijn levensverhaal in boekvorm aan te bieden. Kijk even mee naar zijn reactie.

Frans van der Beek

voorproefje omslag

Soms stuit je op een foto die te mooi is om waar te zijn. Dat was het geval met een jeugdfoto van Frans van der Beek, die er bijna om schreeuwde om op de cover van zijn boek te prijken. Een juweeltje dat ons zo maar in de schoot geworpen werd. Wij konden de verleiding niet weerstaan om u middels een voorproefje te laten meegenieten.

Pieter Tichelaar - de opvolger

boek aangeboden aan pieter tichelaar

Vorige week hebben wij in Makkum het boek aan Pieter Tichelaar aangeboden dat wij rond zijn levensverhaal hebben gemaakt. Zelf vonden wij het erg mooi geworden, maar het is altijd weer afwachten hoe het bij de hoofdpersoon zelf in de smaak valt. Dat was vrij snel duidelijk. 'Ik had niet verwacht dat het zo mooi zou worden,' waren zijn eerste woorden. Wij hebben het graag en met veel plezier gedaan, Pieter. 

Frans van der Beek

fotoreportage frans van der beek

Voor de laatste maal in de afgelopen weken waren wij te gast bij Frans van der Beek in Diemen. Als laatste stap in de totstandkoming van zijn Levensverhaal heeft Ray een serie prachtige portretfoto's van Frans gemaakt. De tekst voor het boek is al klaar. De oude foto's die Frans nog in zijn bezit had, worden de komende dagen ingescand. Nu nog even de laatste puntjes op de 'i' en het boek is ruim op tijd klaar om op het feest voor zijn zeventigste verjaardag gepresenteerd te worden.

Pieter Tichelaar

portret pieter tichelaar

Op een van de laatste dagen van dit jaar  was Mijn biografie boek in het Friese Makkum op bezoek bij Pieter Tichelaar. In een uiterst plezierig gesprek vertelde de oud-directeur van het meer dan 300 jaar oude Friese familiebedrijf onder meer over zijn jeugd in Makkum, de oorlog, zijn studietijd in Delft en zijn jaren aan het hoofd van de wereldberoemde aardewerkfabriek. Terwijl hij met René sprak, maakte Ray een serie prachtige portretfoto's van hem.  Aan het boek, waarin zowel het interview als de foto's een plek zullen krijgen, wordt op dit moment de laatste hand gelegd, waarna het ter correctie aan Pieter zal worden voorgelegd.   

Frans van der Beek

levensboek voor frans van der beek

Mijn biografie boek gaat een levensboek maken voor oud-journalist, schrijver, radiomaker en uitgever  Frans van der Beek.  Na een eerste kennismakingsgesprek is Frans op dit moment bezig met de tweede stap in het proces: het invullen van onze vragenlijst. De afspraken voor het interview en de fotoreportage staan gepland. Frans viert binnenkort zijn 70e verjaardag. Een mooi moment voor een terugblik op zijn rijke leven, vond hij. Wij konden dat alleen maar met hem eens zijn en zijn hem graag van dienst.

...
...

gemaakt met AdomusWeb.

Mijnbiografieboek

Burg. de Kievietstraat 58        
1111GP Diemen
info@mijnbiografieboek.nl
06 48504095

kvk Amsterdam 34221877

Op de hoogte blijven?                

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!